Френските „Декатлон“ и „Ресиф“ обмислят производство в България

Френските компании „Ресиф“ (Recife)и „Декатлон“ (Decathlon) обмислят да започнат производство и в България, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката. Това е станало известно на срещи на ресорния министър Божидар Лукарски с представители на двете компании в Париж.

„Ресиф“, която произвежда луксозни кожени изделия и аксесоари, обмисля да купи кожарска фабрика в България и проучвафабрика „Пролет“ в Димитровград. Компанията има предприятия във Франция и Испания и предпочита да се разширява в Европа, където може да следи по-лесно качеството на производството, отколкото в Азия. Освен това комапнията е възможно да възложи и на други български предприятия изработката на детайли към продукцията им – ципове, дръжки, щампи, са уверили нейни представители.

Лукарски е посочил, че България може да предложи добре обучени кадри и високо качество в кожарската индустрия.

„Декатлон“ пък възнамерява да търсибългарски партньори за производството на велосипеди, раници, спални чували и каски. Компанията предвижда да отвори и два нови магазина – в Бургас и в София.

На бизнесфорум с френски компании Лукарски ги е уверил, че правителството има воля да проведе реформи за подобряване на ефективността на съдебната система, за намаляване на корупционните практики и спазване на лоялната конкуренция. Уверението му идва след като в края на миналата година имаше опит за кражба на две български дружества на френската компания „Белведере“. Съдът преразгледа практиката си след като за него алармира френският посланик, а съдията по делото – Румяна Ченалова, беше отстранена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *