Хакери пробиха ”Сън” със съобщение за смъртта на Рупърт Мърдок

Хакерите насочваха читателите към страницата в Туитър на хакерската група Lulz Security („Лулз секюрити”), станала известна след атаки срещу уебсайтовете на ЦРУ, корпорацията Сони и телевизия „Фокс“.
В сайта на „Сън“ интернет пиратите публикуваха съобщение, че трупът на медийния магнат Рупърт Мърдок – около когото се разгаря гигантски скандал във Великобритания, е открит в градината му, след като той погълнал голямо количество паладий (метал, използван в зъболекарски сплави).
Към 22.30 ч. по Гринуич нямаше достъп в страницата на „Нюз интернешънъл“ – британския клон на „Нюз корпорейшън“.
„Ние придобихме „Сън“/“Нюз ъв дъ уърлд“, писа Lulz в Туитър.
„Нюз интернешънъл“ съобщи, че е наясно какво се случва и че техническият екип на компанията работи за отстраняване на проблема, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.
Генералният директор и основател на медийната групировка „Нюз корпорейшън“ – 80-годишният Рупърт Мърдок, от около година обмислял да се оттегли, пише днес „Уолстрийт джърнъл“, цитиран от Франс прес и БТА. „Още преди да се развихри скандалът, възрастният Мърдок обмисляше да подаде оставка от поста генерален директор в полза на Чейз Кери, директор по експлоатацията на групата“, пише вестникът в интернет сайта си, позовавайки се на осведомени източници.Днес Мърдок трябва да бъде изслушан в британския парламент.
Вчера бе съобщено, че бившият журналист от ”Нюз ъв дъ уърлд” Шон Хор, който първи призна пред в. „Ню Йорк Таймс“, че незаконното подслушване е било обичайна практика в изданието преди време, е  бил открит мъртъв в къщата му в град Уотфорд.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *