Хаос с талоните за многократно пътуване

Втори ден продължава бъркотията с подмяната на талоните за многократно пътуване в градския транспорт на София.
Някои от бюрата са отказвали да заменят стари с нови талони срещу доплащане, въпреки че са длъжни да го правят. Хората пък масово не знаят, че могат да заменят документите само в абонаментните бюра.

До подмяната на талони се стигна заради решението на общинарите да увеличат цената от 1 януари. Талон за 5 пътувания вече струва 4.50 вместо 4.25, а за 10 – 8 вместо 7.50 лв. Решението бе взето на 17 декември, като общинарите до последно спореха по цените на картите и много хора не разбраха, че се вдигат и талоните.
“Не можем да искаме от всички будки, които продават билети, да заменят талоните, защото те са на частни търговци, сключили договори за наем или разпространение на билети“, коментира шефът на центъра за градска мобилност Николай Костов. Градският транспорт има общо 30 свои каси извън бюрата за продажба на абонаментни карти, но пък при тях имало проблем със счетоводната отчетност при подмяната на талони. Така единствените места, на които се подменят документите, са 20-те бюра. И те обаче го правят само на теория. Някои от гишетата отказваха вчера да извършват услугата. В бюрото на хотел “Плиска“ например са препращали към някое от по-големите бюра в центъра. “Има такива сигнали, всички тези служители ще бъдат наказани, инструктирали сме ги изрично да приемат талоните“, коментира Николай Костов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *