Хенкел: Еврото е катастрофа

Еврото е икономическа и политическа катастрофа. Това заяви заместник-председателят на групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент Ханс-Олаф Хенкел.

Той допълни, че що се отнася до общата европейска валута, може само да поздрави политиците у нас, които са избягвали страната ни да влезе в еврозоната. По думите му именно еврото е причината за безработицата в Европа.

„Колкото до еврото, мога само да поздравя политиците в тази страна, които са избягвали досега България да стане част от еврозоната. Бях адвокат на еврото, когато бях начело на сдружение Германска индустрия и си промених мнението въз основа на опита ми до днес“, посочи Хенкел.

„Еврото е икономическа катастрофа, защото е много силно за Южна Европа, а много слабо за нас. И резултатът е, че имаме голяма безработица, особено на млади хора в Испания, в Португалия, да не споменаваме Гърция. Икономически е глупава система, но по-важното – то е политическа катастрофа“, добави икономистът.

По думите му, през май 2010 Германия е била най-харесваната страна в Гърция, а сега е най-мразената, именно заради еврото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *