Хотелите акцентират все по-силно на своите заведения

Френската хотелиерска верига Accor включва в бизнеса и най-изтънчените си хранителни продукти, за да привлече повече клиенти в битката със заведенията за бързо хранене и сайтовете за онлайн резервации, пише Ройтерс.

Притисната от конкурентите си InterComtinental и Marriott, най-голямата верига хотели в Европа започна да ухажва младото поколение, което е привлечено повече от компании като AirBnB например.

AccorHotels назначи миналия месец специален консултант, който да се занимава с най-новите инициативи на главния изпълнителен директор на веригата Себастиен Базен.
Още по темата
Accor придобива портфейл от 43 хотела във Франция
Бум на инвестициите на пазара на хотели в Европа

Храните и напитките формират около една четвърт от приходите на групата за 2014 г., като маржовете са далеч по-ниски в сравнение със стаите. Според консултантите храните и напитките са “очевидно критичен лост за насърчаване на печалбата” на компанията.

Според анализатори стратегията има смисъл, тъй като потребителите отделят все повече от разполагаемите си средства, за да се хранят.

“Ставаме свидетели на разпространението на кулинарната култура със знаменитите шеф готвачи като Гордън Рамзи, Джейми Оливър, правят се и все по-вече самодейни спектакли, свързани с готвенето. Храната е все по-важна от гледна точка на търсенето”, според анализатора от Euromonitor Ваутер Геертс.

Хотелиерите се опитват да излязат на пазара с ресторанти и барове, които отговарят на търсенето на местни и персонализирани преживявания, особено на фона на засилващата се конкуренция на компаниите, които предлагат персонални услуги.

Базен предупреди още при назначаването му, че приходите на Accor са застрашени от Airbnb и другите сайтове за резервации. В отговор той започна да подобрява дигиталния бизнес и сега се захваща и с храната.

Хотелиерите, които в миналото разчитаха основно на гостите на хотела, сега се опитват да привличат по-широк кръг клиенти, като си партнират със знаменити готвачи и наемат дизайнери за ресторантите си. Един такъв пример за трансформация е Sofitel Arc de Triomphe в Париж, който е част от веригата. В момента 70 на сто от клиентите на ресторанта в хотела не са гости на хотела.

Marriott също работи по подобен план, както и InterContinental.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *