Хотел Смолян е първият в България, член на щатска браншова асоциация

След преговори, инициирани по време на първата официална бизнес делегация на хотелиери в САЩ през май 2006 г., Хотел Смолян, собственост на Център за Здраве и Дълголетие „Орфей” АД, стана първият и единствен български хотел, член на Американската хотелска асоциация (American Hotel & Lodging Association – АH&LA), съобщиха от хотела.

Петър Нейчев, председател на Надзорния съвет на Центъра за Здраве и Дълголетие „Орфей”, и Радостина Василева, изпълнителен директор в хотел Смолян, взеха решението по време на бизнес закуска, дадена в чест на българската делегация в хотел Мариът Маркиз, Ню Йорк.

По-късно, по време на Чикагското изложение Restaurant Hotel-Motel Show 2006, те дискутираха предстоящото си членство с Джоузеф Макинърни, президент и изпълнителен директор на AH&LA и със заместник-президента Пам Инман.

В първите дни на октомври ще бъде открит VIP етажът в хотел Смолян, което съвпада с провеждането на Международната лазерна конференция ILLA 2006, която ще се състои за пореден път в хотела, съобщи Радостина Василева.

Тя добави, че заедно с реновирането и модернизацията на базата обаче трябва да се обновят и подходите и възгледите на ръководството към управлението на хотела.

Хотел „Смолян“ се намира в центъра на град Смолян. Той разполага с 30 стаи с по едно легло, 103 стаи с по две легла и 3 апартамента, както и с две конферентни зали, ресторант, механа, бар и открит и покрит паркинг.

Център за Здраве и Дълголетие „Орфей” АД е 89% собственост на Компания за технологии и иновации Съединение АД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *