Христина Христова: ГЕРБ не създаде добри условия за развитие на икономиката

София /КРОСС Председателят на НДСВ Христина Христова остро разкритикува поведението на управляващите през 2010 година. Най-лошото на това правителство е неглижирането на всички условия за развитие на икономическата среда, заяви тя по Нова телевизия тази сутрин.
Според нея загърбваме една тежка, кризисна година, през която не са постигнати важни европейски приоритети.
В администрацията не се случиха реформите, в пенсионната реформа се получи прецедентът, че бяха отменени мерките, които следваха правителствата от последните 20 години. Три неща направи ГЕРБ в тази реформа и две от тях са негативни, упрекна тя.
Христова смята, че смяната на министрите на здравеопазването през няколко месеца е грешка. Трима министри се смениха през тази година, а всеки знае, че на едни човек му трябват поне 6 месеца, за да навлезе в управлението на своята сфера, няма вундеркинд, който веднага за знае какво и как се прави. Така и не случи да има ясна концепция на здравеопазването, не се направи здравната карта, не е ясна съдбата на хората в малките селища, където ще се закрият болници, настоя тя.
Според нея хората очакваха да имат по-високи доходи и работни места, а това също не е станало през отиващата си година. Най-много беше неглижирано създаването на благоприятна среда за развитието на бизнеса. Държавата не се издължи на много фирми, които са извършвали дейности възложени от нея и фирмите изпаднаха в тежка икономическа обстановка, започнаха да освобождават хора, да не внасят данъци и осигуровки, мотивира се тя.
Христина Христова коментира, че през 2011 г. ще започнат се формират алтернативи на ГЕРБ от ляво и от дясно. От лявото политическо пространство това ще са БСП и президентския проект АБВ, а от друга страна ще е Синята коалиция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *