Цачева и Янев влязоха в нов скандал

От РЗС обвиниха на пресконференция председателя на парламента Цецка Цачева в принуда чрез заплаха на народни представители от партията.
По-късно пред журналисти Цачева отхвърли тези обвинения и обясни действията на независимите депутати като следствие на решението на председателския съвет от сряда да освободят помещенията, които са ползвали като парламентарна група.
По време на пресконференцията на РЗС Атанас Семов заяви, че Цачева е върнала депутатско питане на депутати от РЗС до премиера Бойко Борисов за несъвместимост на 11 от министрите.

Дарин Матов заяви, че в кулоарите на парламента Цачева го спряла и настояла „да престанат да говорят срещу ГЕРБ и нея, защото разполагала с информация за Янев, която можела да използва“.

„Не знам за какво става реч, от началото на календарната 2010 г. не съм срещала независим депутат по причина, че те не влизат в пленарната зала“, заяви Цачева пред журналисти в отговор на отправените по-рано обвинения.
Тя допълни, че питането до министър-председателя не се отнася до работата на Министерския съвет, а по компетентност се отнася към парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликта на интереси, и за това го е върнала.

От РЗС протестираха и срещу приетите промени в Закона за събранията, митингите и манифестациите, защото смятат, че той ограничава правата на хората за протест. В закона бе вкарана забрана митинги и шествия да се провеждат около сградите на НС, МС и Президенството.
По думите на Янев управляващите биха ползвали тези текстове, за да забранят предвидените от РЗС протести пред парламента и Министерския съвет.

Ако те направят това, ние ще предприемем и други начини на протест, заяви Янев. Той допълни, че се възхищава от действията на гръцките фермери.

Лидерът на РЗС коментира и изказването на председателя на БСП Сергей Станишев, направено във Варна, че ще подкрепят техни опозиционни действия. Янев определи действията на БСП като „троянски кон“ на ГЕРБ и заяви, че няма да търси никаква подкрепа от социалистите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *