Цв. Василев: Братя Велчеви са владеещи несобственици на БТК под благия поглед и на правителство, и на прокуратура

Аз винаги съм се срамувал от така наречения посреднически капитал. Ролята на Прокопиев в последните 20 години е била основно такава – той е посредничил между държавата и чуждия капитал. Ние създавахме национален тип капитал.

Това каза Цветан Василев пред Люба Кулезич по Нова телевизия.„Аз бих се срамувал от сделки като приватизацията на БТК, на ЕРП-тата, допълни той.

Горд съм с това, че Виваком, която беше подарена на никому неизвестен инвеститор, при нейната приватизация се върна в български ръце, а ме натъжава фактът, че благодарение на действието на тези хора и на падането на банката, Виваком е подарена на ВТБ, каза Василев.

По думите му Виваком е подарена на руската банка ВТБ, „с активното участие на много хора, на тези, които организираха атаката срещу банката, под мъдрото ръководство на представителите на ВТБ в ръководството – братя Велчеви“ (Милен и Георги Велчеви).

Те са владеещи несобственици под благия поглед и на правителство, и на прокуратура. С една единствена цел – да елиминират моето участие, каза още банкерът.

В момента това, което ще се постигне: ще бъде намалена стойността на Виваком; второ – не знам какво ще се върне в банката, коментира той.

Цветан Василев предположи, че премиерът Бойко Борисов бил заблуден през есента на 2014 г., когато изпуснал исторически шанс за оздравяване на банката.„Тогава се предвиждаше оздравяване на всички активи, включително „Виваком“, НУРТС и „Петрол“.“ – каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *