Целта на прокуратурата е да бъде орезилен кметът на Хасково

Целта на прокуратурата е да бъде орезилен кмета на Хасково Георги Иванов, това заяви адвокатката му Розалина Апостолова. Тя разказа, че днес заедно с градоначалника са се явили пред разследващ полицай и е станало ясно, че прокуратурата променя обвиненията на кмета в безстопанственост от чл. 219, ал. 1 в чл. 219, ал. 3.
Разликата е само в наказанието, което по първото обвинение е до пет години лишаване от свобода, а във втория случай над пет години лишаване от свобода. Според защитничката прокуратурата е пристъпила към тази промяна, като в периода от първото предявявяне на обвинението – 16 март досега не са постъпили никакви нови доказателства по делото и никакви нови информации.
Единствената промяна е приетият закон за амнистията, който засяга обвинението по алинея първа. Т.е. кметът може да бъде засегнат от амнистия, каза още адвокат Апостолова. Хасковският градоначалник бе обвинен в това, че заради забавено връщане на пари на търговска верига от провалена сделка са се натрупали 113 хиляди лв. лихви, които бяха изплатени, след като съдът запорира сметките на общината миналата година.
Наблюдаващият прокурор по делото Петър Мидов заяви, че промяната на обвинението е въпрос на преценка, делото е пред съд и към момента няма да внася в съда искане за отстраняването на кмета от длъжност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *