Цената на Биткойн ще продължи да расте – Робърт Кийосаки, прогнозира.

Робърт Кийосаки вярва, че стойността на Биткойн ще продължи да се повишава, след като той скочи с 100% от най-ниската си стойност около $15,500 през 2022 г. до най-високата стойност от $31,000 през 2023 г. Той обяснява решението си да закупи Биткойн и благородни метали с липсата на доверие във Федералния резерв, Министерството на финансите на САЩ и президента Джо Байдън. Кийосаки заяви, че купува повече злато, сребро и Биткойн, защото вярва, че тези активи ще запазят стойността си по-добре от щатския долар.

Той поставя цел Биткойн да достигне стойност от $500,000 до 2025 г. поради паричната политика на Федералния резерв и печатането на пари. Във връзка с това, Кийосаки предвижда потенциален икономически срив и депресия, които ще доведат до загуба на вяра в щатския долар и до увеличаване на търсенето на злато, сребро и Биткойн.

Кийосаки остава оптимист по отношение на Биткойн и вярва, че криптовалутата има силен потенциал да се развива и процъфтява като алтернатива на традиционните фиатни валути. Той закупва повече злато, сребро и Биткойн, за да се предпази от бъдещи икономически трудности и загуба на стойност на щатския долар.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *