Цената на петрола отново над 53 долара за барел

Цената на петрола по време на сутрешната търговия в Азия отново пое нагоре, преминавайки нивото от 53 долара за барел, след като като през седмицата стана ясно, че е вероятно ОПЕК да свика извънредна среща, на която да бъдат гласувани мерки, възпрепятстващи спада в цената на суровина.

Фючърсите на суровия петрол с доставка през февруари добавиха 31 цента до 53,3 долара за барел на електронната търговия в Сингапур. Днес няма да има присъствена търговия в Ню Йорк, тъй като борсата е затворена за деня на Мартин Лутър Кинг в САЩ.

В петък фючърсите на петрола с доставка през февруари поевтиняха до 51,56 долара за барел, което е най-ниската стойност от 19 месеца, а от началото на годината суровият петрол поевтиня с 13 на сто.

Анализатори очакват малки търговски обеми днес и ограничено поскъпване на суровината, а по-нататъшното движение в цената на петрола ще продължи да зависи от времето в САЩ, Европа и Азия.

Страните от картела, които намалиха производството си с 1.2 млн. барела през октомври, се споразумяха през изминалата година за ново производствено съкращение в размер на 500 000 барела, което ще стане ефективно от 1 февруари.

Фючърсите на отоплителното гориво добавиха 1.5 цента към стойността си до ниво от 1.5186 долара за галон, докато тези на природния газ се понижиха с 1,4 цента до 6.587 долара за ММBtu с доставка през февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *