• slot pulsa/
  • Цената на Bitcoin се завръща на ниво $28 000 след нестабилен месец – Финансови новини

    Цената на Bitcoin се завръща на ниво $28 000 след нестабилен месец

    Цената на биткойн е нараснала до 28 000 долара след като успя да оцелеето под тази марка през повечето от месец май.

    От март биткойн се търгува в диапазон между 27 500 и малко над 30 000 долара. От 10 май монетата е била в долната половина на този диапазон, като достигна най-ниските си стойности при 26 000 долара, според CoinGecko. Вечерният ръст на 28 май обаче бе срещнат с активност.

    Цената на биткойн стъпва стабилно след последните дни. Изображение: CoinGecko.

    Благодарение на усилията на биткойн, капитализацията на по-широкия крипто пазар се е увеличила от 1.19 трилиона до 1.22 трилиона долара – ръст от 2.6% в последните 24 часа.

    Няколко монети са последвали прогреса на биткойн, като ether и cardano всеки са увеличили се с 5%, а polygon с 9%. На скоро създадената меме-монета pepe остава на кръгла сума около марката от 0.0000014 долара.

    Подемът в цените следва след новините, че е постигнато споразумение за решаване на проблема с дълговия таван в САЩ. Споразумението ще отложи дълговия таван до 1 януари 2025 г., според Reuters. Президентът Джо Байдън каза, че споразумението изключва „заплахата от катастрофална дефолт“.

    Сделката може да не изненада Tether CTO Паоло Ардоино. В епизод на The Scoop podcast на The Block миналата седмица той заяви, че дългов дефолт ще бъде малко вероятен поради екстремните последици, които ще има.

    Въпреки това тя може да повлияе на планировката на бившия изпълнителен директор на Bitmex Артър Хейс за годината. Той каза, че времето ще бъде интересно, ако тази сделка бъде постигната през есента – нещо, което ще създаде купчина от проблеми. Но със сделка вече в работа, може би тази година ще бъде малко по-малко волатилна.

     

    Източник: Към източника

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *