Цигарени фабрики скачат срещу приватизацията на Булгартабак

Автобусът от Плевен ще тръгне в 6 часа сутринта на 2 септември. В София на площад “Александър 1”, от където в 9.45 часа ще тръгне шествието, плевенските работници ще се присъединят към колегите си от благоевградската и софийската фабрики.
Сборният пункт на всички протестиращи е в 10.00 часа пред Агенцията по приватизация. “Сезонът е все още отпускарски, но въпреки това очакваме да се съберем около 500 души, заедно с колегите от София и Благоевград”, поясни за Дарик Веселин Цилев – председател на независимия синдикат на тютюноработниците към КНСБ. Шествието ще бъде мирно.
“Ние сме против тази приватизация в условията на икономическа криза. Никой не си продава лично имущество в такова време е най-малкият пример”, посочи Цилев. Той поясни, че на утрешното шествие ще се опитат да въздействат на 7-членния надзорен съвет, който в срок до 15 дни трябва да се произнесе за сделката за продажба на Булгартабак.
“Ако все пак надзорният съвет гласува “за” продажбата и сделката стигне до Министерски съвет, ние ще искаме среща с министър-председателя”, посочи още Веселин Цилев. По думите му продажбата на Булгартабак на тази цена е “пладнешки обир”.
Освен това протестиращите са обезпокоени, че не знаят кой стои зад купувача БТ Инвест. Въпреки че има клаузи, заложени от Агенцията по приватизация Булгартабак да не се препродава, ние имаме опасения, че може да бъде препродаден БТ Инвест, каза Цилев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *