Чавес прикани към антикризисно къпане – до 3 минути

Венецуелският президент Уго Чавес призова вчера венецуелците да спрат да пеят под душа и да се къпят само за три минути, тъй като страната-износителка на петрол има проблеми с доставката на вода и електричество, предаде Ройтерс.
Последната година във Венецуела имаше няколко сериозни спирания на тока поради увеличено потребление и недостатъчно финансиране. Положението се влоши от намаляването на нивото на водата в язовирите на ВЕЦ-овете, които осигуряват по-голямата част от електроенергията, припомня агенцията, цитирана от БТА.
Чавес представи мерки за пестене на електроенергия и оповести, че ще създаде министерство, което да се занимава с дефицита на електричество, накърнил имиджа на социалистическата му революция преди парламентарните избори през 2010 г.
„Някои хора пеят под душа и стоят по половин час. Няма майтап, три минути са повече от достатъчно. Пресметнах, три минути и не мириша“, каза ексцентричният политик на заседание на кабинета, предавано по телевизията.
Според социологически проучвания обаче подкрепата за Чавес намалява. Много венецуелци са недоволни от инфлацията от 27 процента, от стагнацията в икономиката, лошите обществени услуги и правителството, което според тях не може да се справи с много от тези проблеми, посочва Асошиейтед прес. Популярността на президента е спаднала от 61 процента, колкото беше след като печели изборите през февруари, до 52,8 процента миналия месец, съобщи вчера социологът Луис Висенте Леон от базираната в Каракас фирма Датаналисис, допълвайки, че тенденцията за спад продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *