ЧатГПТ е носител на невярна информация за Чанпен Джао

Според Binance някой е използвал изкуствен интелект, за да разпространява неверна информация за борсата и нейния съосновател Чанпен Джао (CZ), по-конкретно за предполагаемото му участие в Китайската комунистическа партия.

Binance е получила множество запитвания от службите на Конгреса относно предполагаемата връзка на Джао с Китайската национална петролна корпорация (CNPC). В разговор с платформата ChatGPT главният стратегически директор на Binance, Патрик Хилман попита дали Джао е член на Комитета на Младежката партия на CNPC.

ChatGPT отговори, че Джао е участвал в CNPC през 90-те години, позовавайки се на фалшив профил в LinkedIn и несъществуваща статия в Forbes, като Хилман обвини, че платформата използва тези източници за получаване на невярна информация.

Платформата обаче настоя, че информацията, която е използвала в подкрепа на твърденията си за участието на Джао в CNPC, е публично достъпна. Тя се позовава на интервюта и новинарски материали, които споменават предишната работа на Джао в CNPC, и които според нея са публично достъпни.

Хилман критикува ChatGPT за разпространяване на невярна информация и използване на измислени източници, като същевременно подчерта ангажимента на Binance да проучи използването на изкуствен интелект и блокчейн технологии за подобряване на потребителското преживяване и проверка на информационни пропуски. Той заяви, че Binance инвестира значително време и ресурси в тези области.

Ситуацията подчертава потенциалните рискове от използването на изкуствен интелект за разпространение на неверна информация и манипулиране на общественото мнение. Тя също така подчертава значението на проверката на информация от множество източници и предпазливостта по отношение на източниците на информация, използвани от платформите, задвижвани от изкуствен интелект. Тъй като изкуственият интелект става все по-разпространен в живота ни, от решаващо значение е да се разработят предпазни мерки, за да се предотврати злоупотребата с тази технология.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *