Швейцарски депутат иска да експулсира вълци у нас без да намеква за емигрантите

Швейцарски крайнодесен депутат иска да експулсира вълци в България или Румъния, съобщава електронното издание на вестник „Матен“.
Йозеф Кунц – член на долната камара на парламента от Швейцарската народна партия (ШНП), се аргументира, че в тези две страни „вълците има естествени врагове – мечките“, съобщи БТА.
Кунц, който е депутат от кантона Люцерн, предлага още тези хищници да бъдат връщани в „държавите по произход“, например Италия. „Матен“ определя този проект като „странна намеса в един дебат, който занимава специалистите от месеци“.
Сега федералният парламент трябва да реши дали да понижи статута на вълците от „стриктно защитен животински вид“ в „защитен вид“, което ще позволи на кантоналните власти да предприемат по-бързо действия, когато този хищник започне да нанася прекалено много поражения.
„Между обработваемите площи и населените зони, няма достатъчно място за вълците в Швейцария“, лаконичен е Кунц в отговор на въпрос на „Матен“. Той се шегува, че вълците „нямат право на убежище“. Не правя никакъв паралел между вълците и чужденците, уверява крайнодесният депутат.
Той уверява, че никога не е бил против присъствието на чужденци в Швейцария. Според изчисления на Световния фонд за дивата природа популацията на вълци в Европа е най-голяма в Румъния, където има близо 2500 екземпляра от този вид. Почти 400 са вълците в Италия, от която, според учени, тези хищници преминават Алпите, за да дойдат в Швейцария. Що се отнася до Конфедерацията, там са преброени между 8 и 15 вълка.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *