Шефовете на Sociеtе gеnеrale се отказват от опциите си върху акции

Четиримата членове на Съвета на директорите на френската банка Sociеtе gеnеrale се поддадоха на политическия натиск и обявиха, че се отказват от опциите си върху акции.
В писмо до служителите на банката, цитирано от френския вестник „Фигаро”, се казва, че изпълнителният директор Фредерик Удеа няма да получи отредените му 150 хил. опции, а двамата му заместници ще се лишат от по 50 хил. опции. Председателят на Борда Даниел Бутон няма да получи 70 хил. предвидени за него опции върху акции.
„За да прекратим отворените дискусии, решихме да се откажем от възнаграждението с тези опции върху акции”, се казва в писмото. Според шефовете целта е да се използват всички средства, за да се запази усещането за стабилност на банката и да се покаже съпричастност към социалния пакт в Sociеtе gеnеrale.
С това решение ръководителите на финансовата институция би трябвало да успеят да прекратят водената от няколко дни полемика в обществените и политически среди в страната относно техните възнаграждения. Поредният призив за отказ от допълнителни ползи за банкерите беше отправен тази сутрин от икономическия министър Кристин Лагард, която недвусмислено посочи, че желае именно този ход.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *