Шефът на ”Дау Джоунс” подаде оставка

До 2007 г. той оглавяваше „Нюз интернешънъл“, подразделението на „Нюз корп“, контролиращо британските вестници на медийния магнат Рупърт Мърдок, включително спрения „Нюз ъв дъ уърлд“.
С тъга наблюдавах от Ню Йорк развитието на историята. Фактът, че не съм знаел за случилото се, очевидно няма значение, и при дадените обстоятелства чувствам, че е уместно да напусна „Нюз корп“ и да се извиня на засегнатите от действията на „Нюз ъв дъ уърлд“, заяви той в писмото за оставката си, публикувано вчера в „Уолстрийт джърнъл“, предаде БТА.
След оставката му президентът на „Дау Джоунс“ Тод Ларсън ще се подчинява на главния оперативен шеф на „Нюз Корп“ Чейз Кери. Хинтън е смятан за един от основните приближени на Рупърт Мърдок.
67-годишният Хинтън е работил за Мърдок повече от пет десетилетия, издигайки се в йерархията, докато поема „Нюз интернешънъл“. Той оглавява „Нюз интернешънъл“ 12 години до преминаването си през 2007 г. на ръководния пост в „Дау Джоунс“, която Мърдок купува същата година. Компанията издава „Уолстрийт джърнъл“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *