Що е то мобилен интернет от 4-то поколение?

Българските потребители вече имат възможност да използват неограничен интернет трафик в цялата страна чрез мобилна мрежа от четвърто поколение (4G). Новата услуга се предоставя от „Макс Телеком” и е базирана на технологията WiMAX и освобождава комуникацията в глобалната мрежа от ограниченията на офисите и кабелите.
Посредством USB модем WiMax операторът осигурява високоскоростен мобилен достъп до интернет, а неограниченият трафик позволява на потребителите по всяковреме и независимо от местоположението си да извършват: видеонаблюдение на подвижни обекти, дистанционно измерване и отчитане на данни, управление на превозни средства, както и използване на приложения за целите на комуналните услуги, връзка между отдалечени офиси – VPN.
Възможностите на (4G) мобилната услуга създаватнов начин за работа в глобалната мрежа. Неговата основна характеристика е свободата – да работиш и да се забавляваш в интернет без ограничения.
За разлика от мобилните мрежи на GSM операторите, които постепенно са еволюирали до възможността за пренос на данни, WiMax технологията е създадена специално за това. Операторът „Макс Телеком” предоставя на българския потребител услуга, която не страда от ограниченията, наложени от стари технологии и затова предлага високо качество на ниска цена.
Мобилната мрежа на „Макс Телеком” е стабилна, не променя параметрите си в гъста градска среда. Така с преносимите си устройства, потребителите вече могат да ползват приложения, изискващи високи скорости и голям трафик. До сега това беше възможно само през фиксиран Интернет (ADSL, кабел, ЛАН).
В същото време WiMAX услугата се характеризира със сигурност и надеждност. Мрежата на „Макс Телеком” е изградена с оборудване на Cisco Systems и използва изцяло цифрова преносна среда (IP MPLS/VPLS).

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *