Ърнст енд Янг: Чуждите инвеститори вярват в България

Чуждестранните инвеститори са убедени в доброто бъдеще на България като място за директни инвестиции, а членството на страната в Европейския съюз ще доведе до пренасочване на фокуса от промишлеността към дейности с по-висока добавена стойност.
Това са част от изводите, поместени във второто издание на проучването на „Ърнст енд Йънг“, глобална консултантска и одиторска фирма, озаглавено „Привлекателността на Югоизточна Европа за директни инвестиции“. Изследването се базира на анкети, попълнени от повече от 200 мениджъри по света.
Повече от 68% от запитаните бизнесмени прогнозират, че през следващите три години привлекателността на България като място за директни инвестиции ще се подобрява.
Основните причини, определящи повишения интерес на инвеститорите, са благоприятното корпоративно облагане, разумната цена на труда и гъвкавото трудово законодателство. Тези критерии имат първостепенна важност за вземане на решение за инвестиции в дадена страна.
Проучването констатира сериозно подобряване на привлекателността на България в сравнение с миналогодишното издание.
Анкетираните смятат, че още по-голям би бил инвеститорският интерес, ако се подобрят телекомуникационната инфраструктура, качеството на живота, достъпът до финансиране, транспортът и логистиката, както и социалният климат, се казва в съобщение на „Ърнст енд Йънг“, цитирано от Българското национално радио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *