Южноафрикански фонд купи пореден мол в Букурещ

Южноафриканският инвестиционен фондNEPIкупи румънския търговски център Iris Titan от германската група Aberdeen Asset Management за86 милиона евро. Сделката бе подписана на 26 август тази година.

Фондът NEPI обаче е бил посъветван от местни юристи да се откаже от сделката,съобщава Romania Insider, но въпреки това тя е била осъществена.

Търговският център „Ирис Титан“, познат още като „Аушан Титан“(на френска верига хипермаркети), е един от най-оживените молове в Букурещ – столицата на северната ни съседка, като дневно се посещава от повече от 33 000 души. Търговският център обслужва един от най-оживените градски райони, в който живеят повече от 370 000 души.

Молът разполага с търговски площи от 44 730 квадратни метра, като най-голямото търговско помещение е първият магазин от веригата „Аушан“ в Румъния. В него има обекти на някои от най-популярните търговски марки по целия свят, както кино с 7 отделни зали.

Това е първата инвестиция на NEPI в Румъния за 2015 г. Но фондът планира да осъществи още няколко мащабни инвестиции в северната ни съседка в скоро време.

„Ние следваме нашите планове за растеж и развитие в Централна и Източна Европа, където Румъния предлага едни от най-добрите възможности за инвестиции. Нашият фокус остава върху недвижимите имоти“, заяви пред румънски медии Алекс Морар, изпълнителен директор на NEPI.

Миналата година NEPI закупи един от по-малко посещаваните молове в Букурещ, разположен в северната част на румънската столица, като покупката бе извършена за 148 милиона евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *