Яне Янев с нови разкрития.“Манекенът на скъпи бижута“ Емилия Масларова в далавера за милиони

„25 май е хубав ден за честване на политическата корупция в България. На този ден социалният министър тържествено преряза в Стара Загора лентата на една узаконена кражба и злоупотреба с власт. „- цитат от декларация на партия“Ред Законност и Спаведливост“
Какво се случва в родината ни?Отново ужасяващи разкрития на лидера на РЗС Яне Янев.Този път на прицел попадна Емилия Масларова-лицето на социалната политика в кабинета на Сергей Станишев.Министърът ,които се грижи за населението под социалния минимум се е превърнала в „манекен на най-скъпите дрехи,обувки и бижута“.
Според Яне Янев „червената далавера“ започва в края на 2007 г. На 7 декември същата година с постановление № 298 от бюджетния излишък са били отпуснати 10 млн. лв. за сграда на МСГТ в Стара Загора.
От обществената поръчка № 00422-2007-0007 обаче се вижда, че става дума не за ново строителство, а за довършване на сграда, която се намира на етап груб строеж. Но дори построяването на нова подобна сграда, според експерти от бранша, струва не повече от 1,5 млн. лева. Фирмата, която усвоява 10-те милиона, а впоследствие получава още 8 милиона от социалното министерство, логично се оказва, че е на съпруга на министърката – Антон Масларов“, пише в декларацията на РЗС.
По тяхна информация търгът е спечелен от фирма „Стара Загора-2007″ – регистрирана 3 дни след отпускането на парите от социалното министерство – на 10.12.2007 г. При обявяването на поръчката през м. ноември 2007 г. такава фирма не съществувала. Като основен собственик в нея било вписано юридическото лице „Конкордия“ с предмет на дейност „доставка на горива”, в която участва А. Масларов. „След сключването на сделката името му изчезва, а като лице за контакти е посочен Венцислав Драганов – приближен на семейство Масларови, собственик на хотел “Армира”, където министърката отсяда често и провежда мероприятия на повереното й ведомство. В. Драганов фигурира и в други фирми, чрез които Масларови източват държавата. Това са „ТЕМА“ ООД, собственост на Венцислав Драганов и Елена Римпонова, която от своя страна е собственичка на фирма „ЛЕНА“, в която се труди… Антон Масларов“, твърди още в новите си разкрития Яне Янев.
Нека си припомним разкритията около Мургина ,която е струвала по 1 милиард на година,хотелите на Велчев,приватизацията на Костов,един друг социален министър е уличен – Лидия Шулева,Румен Овчаров-енергетика,обръча от фирми на Доган.Трудно е да се запомни всичко това като се имав предвид ,че всеки ден лъсва нов скандал за злоупотреба с власт.В това време съд и прокуратура си водят дела ,но полза никаква.Народът пак гладен стои.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *