Япония загърби вековна традиция при погребенията – копае масови гробове

Общините копаят масови гробове, немислима практика в страна, където починалите обикновено се кремират и пепелта им се поставя в каменни семейни гробници близо до будистки храмове, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
Местните правила често забраняват погребването на телата. Останките на загиналите досега 9199 души затрупаха крематориумите, чиито пещи не могат да се справят с пристигащите тела. Някои от тях въобще не могат да работят заради недостатъчно количество керосин.
Открихме много тела в морето, които са обезобразени, заяви официален представител в Камаиши, където в петък е планирано масово погребение на 150 неидентифицирани лица, загинали от земетресението и вълните цунами на 11 март.
Според традиционната японска будистка практика тялото на починалия се слага на легло, като главата сочи на север. След бдение, траурна церемония и кремация, роднините поставят останките в урна, която стои в дома на починалия няколко седмици или дори месеци преди да бъде погребана.
Полицията съобщи междувременно, че по последниданнинад 9300 души са загинали след земетресението и вълните цунами, а около 13 800 са изчезнали, съобщи Асошиейтед прес.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *