2991 са големите длъжници към НАП от Пловдивската дирекция

Това съобщи Божана Илиева от пресцентъра на ТД на НАП, цитирана от „Фокус“. Между тях са както фирми, така и физически лица.
Само за област Пловдив длъжниците са 1348, а останалите са на териториите на другите областни центрове в обхвата на НАП Пловдив – Пазарджик, Смолян, Хасково, Кърджали и Стара Загора. За 677 от пловдивските длъжници е наложена забрана да напускат страната докато уредят своите публични задължения. За другите 335 длъжници, също пловдивски, за техните задължения са уведомени лицензиращите органи, такива, които дават лицензи и разрешителни. 54 от длъжниците са отпаднали през февруари от публичния бюлетин, тъй като са платили задълженията си.
Става въпрос за сума от 9 700 000 лева, това са вече уредени задължения. Длъжниците са в публичния бюлетин докато техните задължения паднат под летвата от 5000 лева, каза Илиева. Две са фирмите от Пловдив с най-големи задължения – по 25 милиона лева – главници и лихви. Една фирма дължи 15 милиона лева, има и фирми с по-малки задължения над 5 милиона. Много от тези фирми са в процедура на ликвидация, но има и такива, които все още осъществяват сделки.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *