1000 души загубиха $235 млрд./година

Финансовото състояние на кралицата на Великобритания Елизабет Втора е намаляло през последните години под въздействието на финансовата криза с 50 милиона британски лири – от 320 на 270 милиона лири.
Това предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки в. „Сънди таймс“, който днес публикува ежегодния списък на най-богатите хора в Обединеното кралство.
Елизабет Втора е на 214-о място в класацията. Изданието свързва загубите на кралицата преди всичко с поевтиняването на ценните книжа и недвижимите имоти.
Списъкът показва, че 1000-та най-богати хора във Великобритания са изгубили през изминалата година 155 милиарда британски лири (235 милиарда долара) заради последиците от глобалната криза. В резултат през последните 12 месеца броят на милиардерите в Обединеното кралство е намалял от 75 на 43.
Най-богатият жител на страната си остава стоманеният магнат от индийски произход Лакшми Митал с 10,8 милиарда британски лири. Той е понесъл и най-голямата загуба, състоянието му е намаляло за една година над 2,5 пъти – с 16,9 милиарда лири. На второ място в класацията е руският предприемач Роман Абрамович със своите 7 милиарда британски лири – с 4,7 милиарда на годишна основа по-малко. Третият най-богат е Уестминстърският херцог Джералд Кавендиш Гроувнър, чието състояние се оценява на 6,5 милиарда британски лири, посочва ИТАР-ТАСС, на която се позова БТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *