15 безумни идеи, за които САЩ пръскат пари

Оказва се, че въпреки кризата и бавното възстановяване на икономиката управляващите пръскат пари по проекти за изследване на ефекта от употребата на кокаин върху японските пъдпъдъци, обучение на китайските проститутки как да пият с мярка и пр.
Ето и някои от наложителните според правителството харчове:
Администрацията на Обама планира да даде между 16 млн. и 20 млн. долара, за да помогне на индонезийските студенти да получат магистърска степен.
Ако искате вярвайте, но управляващите ще похарчат и близо 176 000 долара, за да се изследва дали кокаинът излага японските пъдпъдъци на рисково сексуално поведение. Всъщност целта на учените ще е да установят дали употребата на наркотика може да доведе до рисково поведение и съответно да увеличи случаите на заболелите от СПИН и хепатит граждани. За целта на проекта обаче ще се изследват пъдпъдъците.
Въпреки провиненията си затворниците в Гуантанамо ще се радват на просторно футболно игрище за 750 000 долара.
Националният здравен институт платил 400 000 долара, за да разбере защо хомосексуалистите в Аржентина имат рисково сексуално поведение, след като се напият.
Същият институт похарчил и 442 340 долара, за да изследва поведението на мъжките проститутки във Виетнам.
Точно 200 000 долара ще получи програмата за премахване на татуировки в Калифорния.
Изследователи на видео игри ще бъдат финансирани с 3 млн. долара, за да анализират въздействието на игри като World of Warcraft например.
Здравното министерство на САЩ ще задели 500 млн. долара за програма, която освен всичко останало, ще се опита да реши и „проблема” с децата, които не могат да стоят мирно в детската градина.
Правителството е финансирало с 30 млн. долара програма, която да подпомогне пакистанските фермери да произвеждат повече манго.
Земеделското министерство заделило 700 000 долара за изследване на емисиите на метан от кравефермите.
Професор от Станфордския университет получил 239 100 долара, за да проучи как американците ползват интернет, за да намерят любовта.
Изследване „глътнало” 216 000 долара, за да провери дали подкрепата за даден политик намалява, ако не заема твърди позиции по отделните въпроси.
Музеят на неоновите надписи във Вегас бил финансиран с 1,8 млн. долара.
Американските фермери получават 2 млрд. годишно за това, че не обработват земята си.
Щатски професор взел 137 500 долара, за да създаде видео игра за рецесията, която да се казва “Layoff”.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *