4 млн. лева за атракции в Хисаря

Проектът е на стойност 4 милиона лева и предвижда пет от най-забележителните културни обекти в града да се превърнат в туристически атракции през следващите две години. До седмица общината обявява процедурата за избор на изпълнител, дейностите ще бъдат възложени на една фирма, която ако има необходимост тя ще си търси по съответната процедура подизпълнители. Срокът за регистриране на офертите на кандидатите е 55 дни.
Ако има избран изпълнител и няма обжалвания, се очаква изпълнението на проекта да започне напролет.
Дейностите по този проект са в няколко направления. Предвиждат се значителни по обем реставрационни работи по крепостната стена на Хисаря, римските базилики край нея и по термите, които са един от най-големите запазени обществени постройки от този тип на Балканите.
В същото време ще се изграждат два нови обекта – водопиен павилион край обществената “Момина баня” в едноименния квартал, и на велоалеия край крепостната стена.Освен това ще се прави ефектно художествено осветление на крепостната стена, на Южната порта и портата “Камилите”. В рамките на този проект край “Камилите” ще се реализира шоу  “Звук и светлина”.
Договорът за проекта за развитие на туристическите атракции в Хисаря е подписан в края на юли между кмета на общината Пенка Ганева и Министерството на регионалното развитие.

Цветана Георгиева, в-к „Марица“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *