4615 кражби на ток е ”хванала” ЧЕЗ за 9 месеца

От началото на 2015 г. до края на септември ЧЕЗ е установила 4615 кражби на електроенергия.14% са нарушенията на стопански потребители, съобщава пресцентърът на дружеството.

От общия брой кражби 1261 са в столицата, 844 – в областите Ловеч и Враца, 324 – в Благоевград, 377 – в Монтана и Видин, 724 – в Перник и Кюстендил, 684 – в Плевен, и 403 – в София-област.

В резултат на нарушенията садотаксувани 24 млн. квтч.eлектроенергия.Най-често срещаните нарушения, установени при проверките, саманипулирани електромери/1748 случая/ и присъединявания преди уредите за измерване.
Дружеството е ангажирало допълнително 900 обучени служители да установяват различни манипулации.

Кражбите на електроенергия не само понижават сигурността на електрозахранването за редовните платци, но за отстраняването на авариите и щетите се отклоняват средства от и без това ограничения инвестиционен ресурс на ЧЕЗ, който би могъл да се вложи в развитие и модернизация на мрежата, се отбелязва в съобщението.

„ЧЕЗ Разпределение България“ използва различни технически решения за опазване на човешкия живот и целостта на мрежата и призовава за строги мерки срещу извършителите на подобни деяния, посочват от дружеството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *