Хиляди от МВР протестират до Народното събрание

Служителите в сектор „Сигурност” се събраха на национален протест пред сградата на Народното събрание в столицата.Движението за автомобили по бул. „Цар Освободител“ е спряно от сградата на БАН до подлеза на Софийския университет.

Началото на протеста бе дадено с националния химн в изпълнение на надзирателка от затворите.Протестиращите служители отдадоха почит на загиналите си колегикато в продължение на минута стояха клекнали.

Преди началото на протеста беше обявено, че той е срещу политиката съсипала и съсипваща националната сигурност в България през последните десетилетия и катоотговор на атаките срещу служителите на МВР,чиито авторитет е бил свален до минимум.

Протестиращите освиркаха финансовия министър Горанов.Протестиращите заявиха още, чепротестът днес е принципен.

По данни на СФСМВР протестиращите пред парламента са хиляди. От синдиката обясниха, че има представители от всички областни дирекции на МВР.Протестиращите полицаи поставиха на площадапрототип на дървено черешово топче,развяват много български знамена и такива на ЕС.

Председателят на Синдикален алианс „Сигурност” в МВР Лукан Лазарски благодари на „всички, които се борят днес с нас”.Заедно можем повече. Колеги, това, което прави нашето министерство като не защитава интересите на своите служители, слугува единствено на партийните интереси, ще доведе до закриване на МВР и оттам на цялата държава. Не трябва да допускаме това. Заедно можем повече, подчерта Лазарски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *