50% от хотелите не са отворили

За три сезона напред ще бъдат подпомагани чартърните програми с туристи до България. Това съобщи Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, цитира думите й Би Ти Ви.

Морето след Covid-19 - По света и у нас - БНТ Новини

„Заповедта на министъра на туризма Николина Ангелкова ще влезе в сила до дни, ще важи за всички туроператори – не ги дели на български и чуждестранни“, уточни Карастоянова, информира economynews.bg.

Начало - Хотел Калина Палас, Трявна

 По данни на Националния борд по туризъм 50% от хотелите не са отворили. Работят предимно по-малките, които могат да си позволят да обслужват туристите в намален състав. В тези, които са отворили, заетостта е само 10%-20%. Туризмът като процес започва на полето на дипломацията, а не на плажа или в хотела, там той свършва, коментира Карастоянова.

Болни с Ковид-19 ще се изолират в отделни стаи в хотелите
 В тази връзка от Борда по туризъм настояват да се облекчи издаването на визи за руските и турските туристи – те да бъдат електронни и по-евтини. COVID-19 рано или късно ще си отиде и ще са още по-ценни отношенията ни с Русия и Турция след това, когато всички ще ги канят“, обясни Поли Карастоянова.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *