70% от българите правят зимнина

Над 70% от българите казват, че някога са приготвяли или често ползват зимнина – туршия, лютеница, компот.Оказва се, че модерният начин на живот в големите градове, характеризиращ се с възможността да се сдобиеш с всичко необходимо на една ръка разстояние в кварталния супермаркет, не е заличил традиционното за българите приготвяне на продукти за зимата.

Резултат с изображение за зимнина

Изводите са от проучване на „Галъп интернешънъл“ за съвременния портрет на българина.

В определени случаи употребата на домашно приготвени продукти дори е силно предпочитана пред тези, произведени под държавна регулация. 66% от запитаните споделят, че предпочитат, ако пият ракия, тя да е домашна, а не купена. Над 60% от българите твърдят, че или отглеждат плодове и зеленчуци и домашни животни за лична консумация, или имат близки и познати, които го правят, информира в. „Дума“ .

За 77% от запитаните българи сушенето на дрехите на балкона остава основен възможен или предпочитан метод, въпреки спорния ефект върху естетиката на фасадите и градския пейзаж.

Впечатление прави и фактът, че за повече от две трети от участниците в изследването събуването на обувките вкъщи е от голямо значение – 71% отговарят, че когато имат гости, биха предпочели те да влязат в къщи, едва след като се събуят.

Традицията обаче е „победена“ от прогреса, ако се съди по отговорите на въпроса за домашните ремонти. 55% от участвалите в проучването заявяват, че твърдението „предпочитам сам да се справям с домашните ремонти“ не се отнася за тях. 41% обаче все още предпочитат да разчитат на себе си, а не на професионалисти.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *