Лондон: Осъдиха зам.-кмет, присвоил… 156 лири

Бившият лондонски заместник-кмет Йън Клемент получи условно 12 седмици затвор, защото осребрявал лични сметки в ресторанти, съобщи Би Би Си.

Клемент призна, че три пъти е използвал служебна карта, за да плати сметки на обща стойност 156 лири стерлинги (около 330 лв.)през ноември 2008 г.
Други две обвинения в измами срещу 44-годишния Клемент бяха отхвърлени от магистратите в Уестминстърския съд.
Главният съдия освен това разпореди бившият помощник на кмета Борис Джонсън да отработи 100 часа обществено полезен труд. Клемент напусна поста си през юни.
Неговият адвокат заяви пред Би Би Си, че той има проблем с плащането на ипотеката, не разполага с достатъчно пари и все още не може да си намери работа.
+ + +
Председателят на ирландския парламент Джон О’Донъхю заяви, че ще подаде оставка заради скандал за разточителните му разходи за пътувания, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Той взел решението си, след като две големи опозиционни партии обявиха, че ще поискат да му се гласува вот на недоверие.
Джон О’Донъхю е обект на нарастващи критики от лятото, когато вестници започнаха да публикуват подробности от разходите по пътуванията му в чужбина.
Откакто станал председател на парламента през юни 2007 г. той изхарчил за тази цел 90 хил. евро.
Когато бил министър на туризма от 2002 до 2007 г. О’Донъхю пръснал половин милион евро за пътувания и нощувки в скъпи хотели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *