Alibaba набра 11 млрд. долара в Хонконг

Китайският гигант в електронната търговия Alibaba Group Holding набра около 88 млрд. хонконгски долара (11,2 млрд. щатски долара) от листването си в Хонконг – най-голямото предлагане на акции във финансовия хъб от 2010 г., пише Bloomberg.Alibaba набра 11 млрд. долара в Хонконг.

Свързано изображение

Компанията потвърди, че е оценила своите 500 млн. нови акции на 176 хонконгски долара всяка. Цената представлява 2,9% намаление спрямо тази, на която американските ѝ депозитарни разписки приключиха последно търговията в Ню Йорк, информира investor.bg.

Листването в Хонконг е едно от най-големите в света за тази година.

То се случва в момент, в който икономиката на Хонконг беше засегната от месеци на ескалиращи протести и нарастващо недоволство срещу Китай. Завръщането на Alibaba ще удовлетвори китайските власти, които наблюдаваха недоволно как редица от най-големите частни фирми от страната се листват в чужбина.

Фирмата планира акциите ѝ да започнат да се търгуват на 26 ноември на борсата в Хонконг под знака 9988. Осмицата е специално число в китайската култура, свързвано с късмет и просперитет.Alibaba набра 11 млрд. долара в Хонконг.

През 2014 г. Alibaba листна акциите си в Ню Йорк в рамките на най-голямото досега първично публично предлагане. След като загуби едни от най-ярките си китайски технологични звезди, Хонконг започна да търси възможности за вторични листвания. Миналата година борсата в града въведе нови правила, свързани с тази структура.

Във вторник акциите на компанията завършиха търговията в Ню Йорк на цена от 185,25 долара, записвайки 0,35% ръст на стойността.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *