Apple ще сглобява iPhone в Индия

Apple се насочва към производство на скъпи модели iPhone в Индия (източник: CC0 Public Domain)

Apple ще сглобява iPhone в Индия .Още през следващата година Foxconn, най-големият производствен партньор на Apple, ще започне да сглобява топ модели iPhone в Индия чрез своето подразделение там, съобщи Ройтерс. Този ход на Купертино очевидно цели да намали влиянието върху компанията на търговската война между САЩ и Китай.

Foxconn вече сглобява в Индия смартфони на Xiaomi. За да поеме и поръчките на Apple, тайванският производител планира разширяване на производствените си мощности в страната, влагайки 356 милиона долара.

Досега в Индия се сглобяваха само по-евтините модели iPhone SE и 6S, в завода на друга тайванска компания – Wistron. Според индийското министерство на промишлеността, Foxconn ще отвори нови 25 хиляди работни места в страната.

Apple продава в Индия предимно по-достъпни модели, а над половината от продажбите на компанията там са на устройства, по-стари от iPhone 8. Сега Foxconn може да започне да произвежда в Индия дори юбилейния iPhone X, представен в края на миналата година. Производството на този модел беше редуцирано след излизане на новите iPhone XS и XR.

Повече подробности за сделката на Apple и Foxconn засега не са известни и условията на споразумението могат да се променят. Не е ясно, например, дали Foxconn ще пренесе в Индия дейности от заводите си в Китай и други държави и дали ще използва компоненти местно производство.Apple ще сглобява iPhone в Индия.

Компанията е основана на 1 април 1976 г. в Купертино, Калифорния, в Силициевата долина. В продължение на 30 години тя носи името Apple Computer, Inc., докато на 9 януари 2007 премахва „Computer Inc.“ от името си, за да подчертае своето разширение към пазара за потребителска електроника – в допълнение на пазара за персонални компютри. Към края на финансовата 2011 г., на 24 септември 2011 г. в целия свят за Apple работят 60 400 служители на пълен работен ден и 2900 временно заети, които реализират годишни продажби за 108,3 млрд. долара.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *