BMW с рекордни продажби през 2018 г.

Германският производител на автомобили BMW обяви, че 2018 г. е била рекордна за компанията.BMW с рекордни продажби през 2018 г..

Резултат с изображение за BMW

Немският концерн е прадал рекордните 2.49 млн. броя коли от марките BMW, Rolls-Royce и Mini в рамките на миналата година, предава Reuters.

“BMW Group постигна рекордни продажби през 2018 г. 2.49 млн. превозни средства означава, че BMW Group е водеща премиум автомобилна компания в света за 15-а година”, казва изпълнителният директор на производителя Харалд Крюгер, информира profit.bg.

Конкурентите от Daimler все още не са обявили годишните си продажби на коли с марката Mecedes-Benz, поради което все още не е ясно дали BMW изпреварва по продажби Mercedes-Benz през 2018 г.

През 2017 г. продажбите на BMW, Rolls-Royce и Mini надминаха тези на Mercedes-Benz.

В Плевен официално бе открит завод за производство на автомобилни кабелни системи, които ще се ползват за оборудване на автомобили на марката Бе Ем Ве (BMW).

Производството е започнало на 12 януари тази година с 30 работни места, в момента в завода има 70 работници и служители, а до края на 2015 г. персоналът ще бъде 230 души, информират от Министерството на икономиката.

Заводът е построен на площ от 5000 кв.м. Има възможност да бъде разширен на двойно по-голям терен. За три години ще бъдат инвестирани 4 милиона евро, а ако има търсене на продукцията му, ще бъдат вложени още толкова средства.

„Електрокабел България“ е част от компанията „Нексан аутоелектрик“ със седалище в Германия, която от своя страна е дъщерна на френската „Нексанс груп“.

„Само за последните две години в Плевен се реализират на различни етапи вложения в нови производства за над 75 милиона лева, които постепенно ще осигурят над 1450 работни места. Тези факти са сигурен индикатор, че тук икономическият живот се възстановява“, категоричен беше кметът на града проф. Димитър Стойков.

На официалното откриване на завода за автомобилни кабелни системи в Плевен гост беше председателката на Народното събрание Цецка Цачева, както и областният управител Ралица Добрева и кметът на Плевен Димитър Стойков.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *