Cisco освобождава до 5500 души, инвестира в облачни услуги

Големият американски гигант в областта на системите Cisco ще съкрати до 7% от работната си ръка по целия свят или около 5500 работни места, считано от това лято.

По-рано през деня, в доклад било предложено, че фирмата може да освободи колкото места пожелае по света, стига да не надвишава 14 хиляди.

Cisco каза, че предприемат решителни действия, за да могат да инвестират в бързо растящи сфери като сигурност и облъчни услуги. Американската компания наема около 70 000 души глобално, като приблизително 5000 са от Обединеното кралство.

“Днешният пазар изисква от Cisco и клиентите му да са решителни, да се движат с по-голяма скорост и да предлагам повече иновации от колкото сме виждали в историята си,” коментира компанията в свое изявление.

Cisco планира да вложи парите спестени от съкращенията в сфери с ключов приоритет за компанията. Те включват разработки в областта на интернет на нещата (свързването на всекидневните предмети към интернет), ново поколение центрове за информация и технологии свързани с облачни изчисления.

Публикацията подготви: Кристиян ДЪРВЕНЯШКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *