Facebook разреши на служителите си да работят отдалечено до юли 2021

Мария Динкова

Facebook разширява своята политика за работа от разстояние до юли следващата година, следвайки примера на други технологични гиганти, които предприеха подобна мярка в отговор на пандемията от коронавирус, пише CNN.

Фейсбук въвежда видеоконферентна "стая за разговори" за до 50 ...

„На база на насоките от здравните и правителствените власти, както и на решенията от нашите вътрешни дискусии по въпроса, ние позволяваме на служителите да продължат да работят от домовете си до юли 2021“, обяви говорителят на компанията. Социалната мрежа също така ще предостави 1 000 долара на служителите за „нуждите на домашния офис“.

Наскоро Google също удължи политиката си за работа от разстояние до юли 2021. От друга страна Twitter даде възможност на служителите си да изпълняват своите задължения от вкъщи за неограничен период от време, информира computerworld.bg.

Фейсбук ни използва. И винаги печели | Новини и анализи по ...

Новината идва след предишни изявление на изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг, че около 50% от служителите на компанията може би ще работят отдалечено до 5 или 10 години. Зукърбърг представи идеята както като отговор на желанията на служителите, така и усилие за създаване на „по-голям икономически просперитет“.

Facebook-сторінки померлих відкоригує штучний інтелект 11.04.19 ...

„Когато ограничиш наемането на хора, които живеят в малък брой големи градове или които искат да се преместят, това изключва много хора, които живеят в различни общности, имат различен произход и различни перспективи“, заяви Зукърбърг през май.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *