Huawei съди САЩ

Китайският технологичен гигант Huawei обяви, че съди Съединените щати заради федералната забрана правителствени агенции да купуват оборудване и услуги на компанията.Huawei съди САЩ.

Резултат с изображение за Huawei

„Конгресът на САЩ многократно не успя да предостави каквито и да било доказателства, подкрепящи ограниченията за продукти на Huawei. Ние сме задължени да предприемем правни действия като последна мярка“, заяви директорът на компанията в изявление, информира profit.bg.

„Забраната е не само незаконна, но и ограничава достъпа на Huawei до конкурентния пазар и съответно вреди на американските потребители“, пише още в изявлението.

Huawei обвинява още Съединените щати, че са хакнали сървърите на компанията и са откраднали данни от корпоративната поща. Делото е заведено в районния съд в Плано, щата Тексас.

Освен наложената забрана, САЩ лобират съюзниците им да не купуват оборудване от китайската компания от съображения за националната сигурност.

Според Вашингтон, оборудването на фирмата може да бъде манипулирано от комунистическото правителство на Китай, така че да шпионира други държави и да наруши важни техни комуникации.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *