Sony и LG спират 3D телевизорите

Производителите на телевизори LG и Sony обявиха намерението си да прекратят поддръжката на 3D в своите нови модели. Това на практика е краят на 3D телевизорите, тъй като по-рано други водещи играчи загърбиха 3D авантюрата.

Шефът по разработка на нови продукти в LG Тим Тим Алеси заяви, цитиран от Mirror, че 3D форматът всъщност никога не е бил широк приет за домашна употреба. Проучване показва, че наличието на 3D не е основен показател при избор на телевизор и потребителите рядко ползват тази функция.

Отчитайки това, LG планира да прекрати поддръжката на 3D през 2017 г. и да се насочи към по-перспективни възможности като HDR, която набира популярност. Подобни са намеренията и на Sony – тази година японската компания също ще се откаже от поддръжката на 3D в своите модели.

Още през миналата година Samsung и Philips обявиха, че се отказват от 3D. Производители като Sharp (който вече е под контрола на Foxconn), TCL и Hisense също не направила никакви анонси на нови модели с поддръжка на 3D по време на CES 2017.

Популярността на телевизорите, способни да показват триизмерна картина, бързо намалява от 2012 г. насам. Статистиката сочи, че през 2015 г. делът на 3D моделите е бил 16% от всички продадени телевизори, а през миналата година е паднал до 8%. Потребителите се интересуват предвид всичко от високата резолюция и не желаят да носят очила, за да гледат 3D у дома.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *