Бизнес инкубатор и ИТ обучителен център бяха открити в Пловдив

На 6 ноември в Тех парк Оптела се откри Бизнес инкубатор. Събитието съвпадна с встъпването на фирма SUTHERLAND в гр. Пловдив, които провеждат своите обучения на територията на Тех парк Оптела, ул. Вълко Шопов 14, Пловдив.

На събитието присъстваха Стефан Стоянов, Зам. кмет по образованието, Сатиш Рамахандра от Индия, Цветелин Христов, регионален мениджър на Съдърланд, Димитър Гълъбов, Камелия Панайотова – мениджъри за България, Венелин Йорданов и Васка Стоянова – Изпълнителни директори на Тех парка, както и част от новите служители на фирмата.

Г-н Стоянов поздрави стъпващите вече и в Пловдив Sutherland.

“Проучванията показват, че бизнес пазара на IT и BPO в Пловдив има потенциал за развитие и в следващите 3 до 5 години може да достигне 10 000 до 12 000 заети, защото добре образованите хора са тук и регионът продължава да расте. Вие влизате в един доста добре разработен пазар. Пловдив е вторият център за BPO индустрията, с което привлече български и международни компании. Ръстът е налице, индустрията се променя, бизнес услугите се развиват“, каза заместик-кметът Стефан Стоянов на церемонията по откриването.

Той пожела успех на Тех парк Оптела с проекта за Международно висше училище по информатика и електронно лидерство Махатма Ганди.

В момента над 6000 са заетите в IT и BPO индустрията, годишно се реализира ръст от 12-13%. всеки месец в Тракия икономическа зона се отваря нов завод.

„Целта на фирма Съдърланд е да стъпи сериозно на бизнес сцената в Пловдив и да открие 300 нови работни места до края на следващата година“, посочи Димитър Гълъбов, изпълнителен директор.

За по-малко по месец вече са наети на работа 60 нови служители, като до края на годината се търсят още 30 служители, които да бъдат назначени. В момента в обучителният център те се подготвят за по-сериозна работа.

Над 30 години компанията се занимава с трансформацията на бизнес процеси на 120 клиента, в над 60 офиса, разпределени в 17 държави.

Галерия снимки от събитието

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *