Богатите магистрати имали имоти в Гърция

Скандалът с бедните роднини на магистрати, които са получили апетитни имоти в Приморско, се разпростря и по надалече.

Богатите служители на Темида всъщност са с къщи в Гърция, каза бившият правосъден министър Антон Станков по БНТ . Той уточни, че се носят разни слухове за определени хора, които са инвестирали доста пари там, но отказа да назове имена, защото “юристите работят с доказателства”.

„Дори не бих ограничил проверката само за Гърция, а бих потърсил имоти и сметки в други курортни държави, навсякъде където се пътува свободно с лична карта, навсякъде в ЕС“, допълни той.
Станков призова Висшия съдебен съвет (ВСС) да направи детайлна проверка на имотите на български магистрати в Гърция, защото явно собственост на българското Черноморие имат „дребните риби“ в съдебната система, докато едрите притежават имоти в Гърция и различни европейски курорти.
„ВСС има ресурс да извърши имотната проверка на магистратите в чужбина и по-точно в Гърция“, категоричен бе Станков.
Той смята, че не трябва да се действа кампанийно и предложи да се търси международно сътрудничество.
Станков категорично отрече да е водил преговори за безвъзмездно право на строеж на Учебен център на Висшия съдебене съвет в Приморско, докато е бил на министерския пост. Той заяви, че също е имал разговори с бившия кмет на Приморско Димитър Димитров по времето, но темата на срещата е била откриването на Районен съд в курорта.
„Като министър на правосъдието имах ограничени права и нямах законовото право да се разпореждам със сградите на съдебната система, дори една химикалка не можех да купя. Несвойствена дейност за съдебната власт е да се строят почивни бази – какъв е този съд, който се занимава с хотелиерство?, попита реторично Антон Станков.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *