Британците ще изхарчат 1,3 млрд. долара за юбилея на кралицата

Тази сума е почти два пъти по-голяма от парите, похарчени миналата година от англичаните за сватбата на втория в редицата от наследници на престола принц Уилям, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на прогноза на компанията „Мънисюпърмаркет“ (Moneysupermarket), която предоставя он-лайн информация за потребители и продукти, предаде БТА.
Третата по големина в света мрежа от магазини за продажба на дребно „Теско“ вече е продала 400 000 юбилейни чаши, 93 000 книжни корони и диадеми, 30 000 възглавници и над 2400 км ленти с национална символика. До неделя мрежата очаква да продаде близо 2,86 милиона британски знаменца.
Тържествата за кралица Елизабет започват в събота и ще продължат до вторник. В неделя по Темза ще премине празничната флотилия на кралицата, в която влизат над 1000 плавателни съда.  В понеделник Би Би Си организира „концерт на звездите“ на площада пред Бъкингамския дворец. В същия ден членовете на династията Уиндзор ще преминат и по улиците на Лондон.
„Теско“ очаква, че по време на празненствата жителите и гостите на британската столица ще изпият 25 милиона бутилки и кутии бира, ще изядат 1,6 милиона хотдога и 2 милиона кошнички с ягоди.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *