Бунтовете в Лондон се разгоряха, над 100 са арестуваните

В Тотнъм в събота срещу неделя започнаха безредици  , вече признати за едни от най-жестоките в Лондон за последните години.
Тази нощ британската полиция арестува над 100 души в британската столица,  предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Девет полицаи бяха ранени в различни части на столицата. Разграбени бяха магазини.
Щетите от изминалата нощ обаче изглежда бяха по-малки, отколкото от погромите предната нощ в Тотнъм, в северната част на града.
Според полицията насилието е било предизвикано от сравнително малък брой престъпници, мотивирани от алчност, а не от възмущение от действията на органите на реда или от социални проблеми, свързани с бавното възстановяване на британската икономика.
Безредиците в Лондон бяха отговор на действията на полицията, която застреляла в четвъртък в Тотнъм 29-годишния Марк Дъган, баща на четири деца. Полицаите се опитали да задържат чернокожия мъж, но той избягал и при завързалата се престрелка бил застрелян. Безредиците избухнаха най-напред в събота вечерта след бдение в памет на Марк Дъгън.
Органите на реда заявиха, че през изминалата нощ е имало спорадични безредици в няколко квартала на Лондон. Имало е по-сериозни погроми в северната, източната и южната част на града. Петдесетина младежи са нанесли щети на магазини в центъра на столицата. Няколко магазина са били разграбени в Брикстън, Южен Лондон. Полицията и обществени лидери казаха, че местните жители са били ужасени от насилието, и призоваха за спокойствие. Вчера полицията разположи подкрепления по лондонските улици, за да предотврати повторение на съботното насилие в Тотнъм, който тази нощ изглеждаше спокоен.  Скотланд Ярд започна „мащабно разследване“ на най-тежките безредици в града от години.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *