В 18 областни градове се провеждат балотажи

Във Варненска област се провеждат 9 балотажа.  Изборът във Варна е между кандидата на ГЕРБ Кирил Йорданов и Веселин Марешки, издигнат от инициативен комитет.
На балотажа за кметското място в Плевен се борят кандидатът на ГЕРБ Димитър Стойков и досегашния кмет Найден Зеленогорски. Разликата между тях от първия тур на изборите е близо 800 гласа. 168 са секциите в общината. 5 на сто от членовете на секционните комисии са се отказали да участват във втория тур.
В Перник балотаж ще има между канидат-кметовете на БСП и ГЕРБ. На първия тур между тях имаше разлика от около 3 200 гласа. Миналата неделя в Перник избирателната активност достигна почти 50 на сто привечер, като най-висока тя беше между 20 и 21 ч. с удължаването на изборния ден.
Освен президент и вицепрезидент, хората в Благоевградска област ще избират днес 54 селски кметове и осем общински градоначалници. Част от членовете на секционни комисии бяха подменени от ОИК заради неудовлетворителната им работа на първия тур. Избирателите в Благоевградска област ще гласуват с най-евтините бюлетини в страната – под 5 ст. за бройка.
И в десетте общини на област Враца има балотажи на изборите за местна власт. Кмет ще избират и в повечето села в областта. Големият брой застъпници затрудни гласуването миналата неделя, а сега очакванията са за по добра организация.
С час по-рано – в 5 ч. започнаха изборите в бургаското село Тънково, след като на първия тур повече от 200 души не успяха да гласуват.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *