Издирваният от МВР ”Крокодил”: В Германия съм

Евгени Милев-Гейзо, един от лидерите на бандата на Крокодилите, обявена от МВР за извършител на грабежа на магистрала „Тракия“, твърди, че е в Германия от една седмица.
Това заявява 42-годишният рецидивист, който заедно с брат си Емил Милев-Кроки беше обявен от МВРза издирване, в интервю за в. „Труд“.
„Разбрах от интернет за това. После и по телефона ми звъннаха приятели от България. Но аз съм от една седмица тук, в Германия. Така че няма как да съм бил на магистрала “Тракия” в неделя през нощта. Може лесно да се докаже това – със свидетели, с подписи, с печати от границата“, заявява по телефона пред изданието Гейзо.
На въпрос дали познава убития при престрелката с полицията Димитър Митров-Богровеца, той отговаря: „Нищо подобно. Аз никога не съм живял в Богров. И никога не сме имали с Богровеца нещо общо, ако не се брои това, че са идвали от негово име да ме заплашват. Не сме били приятели, по-скоро обратното. Виждал съм го преди 8 г. и нито веднъж оттогава“.
Евгени Милев отрича да е извършвал магистрални грабежи заедно с брат си. „Посочете ми някой свидетел, че ние сме грабили, или някой, който да ни е видял с Богровеца – той да шофира, аз да се возя.Такъв няма. Полицейски интриги само! Заради тях не ми се седи в България. Имам късмет, че съм бил в Германия, докато тая престрелка е ставала. Както имах късмет и по-рано, когато убиха един полицай в Своге, че по същото време бях задържан в едно районно. Иначе щяха да кажат, че аз съм застрелял човека“, казва търсеният от полицията престъпник.
Гейзо твърди, че е на гости на приятелка в Германия.
„По-рано имахме в Нюрнберг ресторант, казваше се “България”. Предлагахме български ястия, прославяхме българското, дето се казва. Мина, не мина една година обаче и ни разтуриха работата. Разлепиха моя снимка от един вестник там, че съм грабил турци в моята страна. А в Нюрнберг има голямо турско население, което посещаваше и нашето заведение. Мен много турци с добро ме познават, но като ми разлепиха снимката – като че съм Осама бен Ладен – хората се хванаха за главата. Така ме изгониха от Нюрнберг и през февруари – ща, не ща – се прибрах в България“, разказва още той.
Твърди, че в България си изкарва прехраната като прекарва дърва за огрев с един военен камион “джуган”.
Милев казва, че е лежал в Софийския централен затвор заедно с Ахмед Доган. „Но то е дълга приказка, не й е мястото и времето сега… Е, толкова от мен. Поздрави от Германия“, заявява в края на интервюто соченият за опасен престъпник.
Според „Труд“ близо 200 барети, жандармеристи, униформени и цивилни полицаи са мобилизирани в хайка за бандата на Крокодилите, след като турски гражданин беше отвлечен и ограбен на магистралата в неделя през нощта.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *