Километрична опашка от камиони на Дунав мост-2 при Видин

Близо 9 км опашка от тирове се е образувала на Дунав мост-2 при Видин. Засиленият контрол от румънска страна заради бежанците и увеличеният трафик са вероятните причини за опашките на границата с Румъния. Други промени няма, няма и забавяне на обработката на документите на превозните средства. Според шофьорите, положението е такова от половин година. Чакането е ежедневие и затова са подготвени с храна и вода. Покрай колоната от тежкотоварни камиони има поставени кошчета за отпадъци, но липсват химически тоалетни, оплакват се шофьорите.

Причината за опашката на първо място е засиленият трафик. Около 1000 товарни автомобила преминават на денонощие, както и извършването на 100-процентов контрол от румънските гранични власти и данъчни служби, обясни говорителят на Главна дирекция „Гранична полиция“ Лора Любенова. По неофициална информация, обработката на преминаващите камиони се бави заради недостатъчния за интензивния трафик брой на финансовите инспектори от румънска страна.
Слушателят на „Хоризонт“ Марио Чолаков съобщи, че в обратната посока камионите се обработват бързо от граничните власти, но от българска страна потокът е спрял, обясни Чолаков.

Пет часа не можем да се придвижим. Опашката е много голяма. Не знам назад във Видин колко е, но сигурно е 7-8 км и повече. Това е всеки ден, всяка вечер, денонощно е така. Не се работи. Това е подигравка с труда ни. На 15-и в Унгария има забрана. Няма да се карат камиони. Забранено е. Имат празник хората. На 16-и трябва да съм в Белгия да разтоварам. Какво да направя?, пита българският шофьор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *