Китайската компания Xiaomi е готова за битка със Samsung и Apple

Китайският производител на смартфони ~~Xiaomi показа първия си таблет, който е част от разширяването на продуктовата линия на компанията. С пускането му на пазара тя си поставя за цел да оспори позициите на Samsung Electronics и Apple на пазара, предаде Ройтерс.

Устройството се нарича MiPad и ще бъде пуснато в шест различни цвята. То разполага със 7,9-инчов екран, колкото е този на iPad Mini. Xiaomi обяви, че устройството има пластмасов панел и работи с базирана на Android операционна система.

Както редица други таблети, този има възможност за свързване с безжичен интернет, разполага с предна и задна камера, а вградената му памет е 16 гигабайта или 64 гигабайта.

Разликата му с останалите устройства се крие в това, че MiPad е по-евтин от iPad Mini и Samsung Galaxy Tab. Цената му е е 1499 юана (240 долара) за най-малката версия.

Xiaomi не разкрива нищо за вероятността да пусне 4G версия.

“Искахме нашият хардуер да се доближи или дори да надмине iPad на Apple”, заяви основателят на компанията Лей Джун. Основните модели смартфони на Xiaomi са сред най-бързо продаващите се в Китай.

Според Gartner пазарът на таблети ще нарасне с 40% тази година, а в Китай ръстът ще бъде забележителен.

Xiaomi е шестата компания с най-много продажби на смартфони в света през първото тримесечие на 2014 г., сочат данни на Canalys. Фирмата очаква да продаде общо 40 млн. смартфона тази година. За сравнение, през 2013 г. тя продаде 18 млн. устройства, а през предходната година – 7,2 млн.

В момента компанията обмисля как да излезе на други пазари, като вече е започнала да продава телефони в Сингапур и Тайван. Въпреки това все още не е ясно дали MiPad ще започне да се продава и извън азиатската страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *