МВФ препоръча приемане на еврото преди членство в еврозоната за страните от ЦИЕ

function showLD17(el)
{
ld17 = document.getElementById(‘LDlinks17’);
ld17.style.left = getPos(el).x – 90 + ‘px’;
ld17.style.top = getPos(el).y – 200 + ‘px’;
ld17.style.display = “;
}
function hideLD17(el) { ld17.style.display = ‘none’; }
function width_window()
{
if(window.innerWidth)
return window.innerWidth;
if(document.body.clientWidth)
return document.body.clientWidth;
return (null);
}
function getPos(inputElement) {
var coords = new Object();
coords.x = 0;
coords.y = 0;
try {
targetElement = inputElement;
if(targetElement.x && targetElement.y) {
coords.x = targetElement.x;
coords.y = targetElement.y;
} else {
if(targetElement.offsetParent) {
coords.x += targetElement.offsetLeft;
coords.y += targetElement.offsetTop;
while(targetElement = targetElement.offsetParent) {
coords.x += targetElement.offsetLeft;
coords.y += targetElement.offsetTop;
}
} else {
//alert(„Could not find any reference for coordinate positioning.“);
}
}
return coords;
} catch(error) {
//alert(error.msg);
return coords;
}
}

Ударените от кризата страни от Централна и Източна Европа е добре да пристъпят към приемането на еврото преди официално са са се присъединили към еврозоната, смятат експертите от Международния валутен фонд, цитирани от „Financial Times“.
Освен това,изискванията за прием сред страните използващи единната валута може да се занижат, така чедържавите отрегионада могат да се присъединяват като условни членки, но без право на представител в борда на директорите на Европейската централна банка (ЕЦБ), препоръчват от фонда.
„Евровизацията“ предоставя на страните от Европейския съюз възможно най-големи ползи по отношение редуцирането на натрупаните дългове в чужда валута, преодоляването на нестабилността и връщането на сигурността. Ако процесите по „евровизация“ не бъдат ускорени, то ще се наложи огромно съкращаване на публичните разходи, което пък ще засили социалното недоволство и противопоставянето на провежданата от правителствата на страните в региона политика.
Публикуванетона секретния доклад, изготвен преди около месец, вероятно ще катализира подновяването на дебата относно стратегиите за подпомагане на Централна и Източна Европа.
Въпреки че световните лидери приветствахарешенията на Г-20 миналата седмица и определиха срещата на групата като успешна, предизвикателствата пред Източна Европа не намаляват.
На фона на задълбочаващата се рецесия Украйна и Латвия, които вече получиха финансова помощ от МВФ, през последните дни не успяха да приемат реформите, препоръчани от фонда. В Унгария пъксе правят опити за сформиране на правителство, което да е способно давъведе необходимите промени.
Докладът на МВФ е съставен, за да подкрепи кампанията на фонда, Световната банка (СБ) и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), която цели да убеди ЕС и страните от източноевропейския регион да приложат широка антикризисна стратегия чрез създаването на регионален фонд за финансиране назасегнатите отикономическото торнадодържави.
Засега тези усилия не се увенчаха с успех заради силното противопоставяне и на западните, и на източно- и централноевропейските страни. Държавите от еврозоната пък са против облекчаване правилата за присъединяване, което мнение е подкрепено и от ЕЦБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *