Най-голямата банка в Германия се присъединява към блокчейн мрежата на JPMorgan

Най-голямата германска банка “Deutsche Bank” се присъедини към проекта на JPMorgan, базиран на блокчейн, Междубанковата информационна мрежа (IIN).Най-голямата банка в Германия се присъединява към блокчейн мрежата на JPMorgan.

Резултат с изображение за дойче банк

Стартирана като пилотна програма през 2017 г., инициативата, ръководена от JPMorgan, вече има мрежа от 320 банки, които са влезли в платформата за обмен на данни за глобални плащания с помощта на Етериум мрежата, съобщава “Financial Times” на 15-ти септември.

Такис Георгакопулос, ръководител на плащанията в JPMorgan, изрази надежда, че Deutsche Bank ще бъде първата от няколко големи банки, които се присъединяват към IIN. Според доклада, Deutsche Bank е най-големият клиент в света на плащанията в евро.

IIN ще даде възможност на Deutsche Bank да предложи по-добри клиентски услуги, според глобалния ръководител на банката за управление на пари Оле Матиесен, информира cryptodnes.bg.

Матиесен, който зае длъжността през март 2019 г., обясни, че банката очаква IIN да намали разходите за обработка на сериозни плащания.

400 – членна цел до края на годината

Мрежата IIN е базирана на разработената от JPMorgan платформа “Quorum” и има намерение да се справи с основните предизвикателства за споделяне на информация между банките и да ускори транзакциите с получателите.

Quorum се основава на Етериум блокчейна, за който наскоро се съобщи, че според съоснователят Виталик Бутерин, е почти пълен, тъй като това е най-популярната обществена мрежа за децентрализирани приложения.

Според Георгакопулос, JPMorgan цели да постигне 400 споразумения с банки до края на 2019 г., а също така очаква да обяви и други големи банки в близко бъдеще.

Както бе съобщено през юни, JPMorgan очаква да дебютира със собствената си криптовалута JPM Coin до края на 2019 г. Наскоро изпълнителният директор на банката Джейми Димън подкрепи „Libra„, твърдейки, че стабилната монета не представлява заплаха за банките в краткосрочен план.

Междувременно Deutsche Bank е една от 26-те глобални централни банки, които ще се срещнат с учредителите на Libra, за да обсъдят финансовите рискове в Швейцария.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *